Beaconsfield Place

Aberdeen

Beaconsfield Place, Aberdeen

The project at Beaconsfield Place involved the demolition and replacement of an existing rear ground floor kitchen extension and basement garage. There was also a significant refurbishment to the ground and upper floors including the creation of a new kitchen and dining room with glazed wine store.

aesthetic
The client wanted the new extension to contrast with the existing traditional granite house, which was strongly supported by planning
materials
The roof fascias, matching powder coated aluminium windows, LED lighting and smooth white render give the extension its contemporary feel
technical
The mainly low energy lighting, as with all JAMstudio projects, was carefully considered to enhance the buildings spaces and functions
fact
Additional space was made available under the house to extend the basement garage, providing a workshop space and room for a second car

We found the team at JAMstudio to be very engaging and grasped how we saw the plans coming together. They developed innovative ideas, and were always keen to find solutions as the project progressed.

Ian Findlay Owner - Client

This was a fantastic project to be involved in as we were given a lot of freedom to design a modern set of spaces for a client with exciting ideas for how they wanted to use the house.