New Project Appointment - House Extension Aberdeen

JAMstudio are delighted to have been appointed to design the refurbishment and extension of a house in Aberdeen.

The existing house consists of a series of adhoc extensions which have over time blocked views of the garden and created a long unusable pathway up the side of the house. The slim and narrow arrangement of the house also means that internally there is a lot of space taken up by circulation, and a patio space that is dark and unwelcoming.

The brief involves the reconfiguration of the ground floor to create a contemporary, open plan kitchen, dining and living space which will provide an open outlook onto the garden. Additionally a requirement to add another bedroom to the house is resolved by converting the loft space.

The concept involves incorporating the narrow patio area into the interior of house to widen the footprint and create a spacious and free flowing open plan living space which is flooded with natural light. The new extension will have a highly contemporary appearance and will be clad in zinc.

Conversion of the attic space allows for an additional bedroom with en-suite. This is made possible by incorporating a large dormer window to the rear of the house in the same style and materials as the main extension, unifying it with the ground floor living room extension, and creating a coherent overall scheme.